Produsenter av langrenski

Utvalget av langrennski og skiprodukter på markedet er enormt. Blant de mest kjente merkene er Atomic, Fischer, Åsnes, Madshus, OneWay, Rossignol, Peltonen, Salomon, Skigo og Skistart.

Atomic
En østerriksk produsent av langrennski og annet utstyr. Det finske selskapet Amer Sports eier både Atomic og Salomon.

Fischer
Enda en produsent av langrennski og annet utstyr fra Østerrike. Selskapet ble grunnlagt i 1924, så de har snart 90 år i bransjen bak seg.

Madshus
Madshus er verdens eldste produsent av ski. De første skiene ble laget i 1906 av Martin Madshus i en låve i Gjøvik. 30 år senere flyttet selskapet til Lillehammer og i 1972 gikk flyttelasset til Biri. K2 Sports Inc kjøpte Madshus i 1998, men skiene blir fremdeles produsert i Biri. Madshus og Åsnes er de siste norske skiprodusentene i drift.

OneWay
OneWay er en finsk produsent av langrennski og annet ski- og outdoor-utstyr. Hovedkontoret ligger i Vantaa i Finland og har ligget der fra starten i 2004. Selskapet begynte virksomheten med å fokusere på å bare utvikle staver, men kan nå levere alt en skiløper trenger. Blant de mest kjente skiløperne som går på OneWay, er Kristin Størmer Steira, Tobias Angerer, Vincent Vittoz og Anders Aukland, for nå nevne noen.